Proč zde věci chutnají lépe? Vysvětlím...
Zde nejste v gurmánském koutku supermarketu, ani soukromé značce řetězce která se tak tváří, dokonce ani trendy "love brands" katalogu. Zde se s důvěrou můžete svěřit do rukou lidem, pro které je jejich produkt víc než jen pepř, koření, hořčice, olej, ocet, vývar na ramen nebo miso pasta. Je to jejich vášeň, produkt jejich nadšení a lásky k tomu, co dělají!
Neznám nikoho, kdo by s podobným přístupem zbohatl. Mám ale štěstí, že znám několik desítek lidí, které neskutečně těší dělat své zákazníky šťastnými právě tím co dělají. A dělají pro to vše nejlépe jak mohou! Pojďte jejich úžasné produkty objevovat se mnou!

Tahle sůl je skutečně nad zlato!
Solný květ (Fleur de Sel) je nejvzácnější druh soli, sbírá se zásadně ručně a pouze z hladiny, na které se vytváří tenká krusta té nejjemnější soli jen za optimálních povětrnostních podmínek.
Je delikátní v chuti, bohatá na minerály a stopové prvky a používá se na dochucení hotového pokrmu na talíři, při grilování a nebo na nakládání našeho křupavého fermentovaného pepře.
Vyzkoušejte, je až lahodně nasládlá!
Kategorii vévodí sůl z Mallorky, najdete zde i kambodžskou.
I pepř je gurmánské téma, obzvlášť ten náš!
Díky přímé spolupráci s nejúžasnější kambodžskou pepřovou farmou La Plantation máme na palubě výběr těch nejlepších pepřů. Dokonce hned ze čtyřech provincií, nejen Kampotský!
Ruční péče od semínka po finální zabalení, absence jakékoliv chemie při pěstování nebo zpracování, udržitelnost celého projektu a sociální angažovanost majitelů vzhledem k místní komunitě jsou úchvatné!
Díky fermentovanému Kampotskému pepři vše tohle v roce 2019 začalo.


I kurkuma může vyrazit dech!
Zde se skutečně nebavíme o malém rozdílu, zážitek z produktů na Gurmandia.cz je násobný a mnohdy i měřitelný!
Porovnejte se mnou - kvalitní BIO kurkuma má namísto 3% kurkuminu chválihodných 5%, což ji dělá znatelně lepší. Ta naše má ale díky neskutečné pracnosti metod pěstování a zpracování 14% kurkuminu - mnohem lépe chutná a voní, není tak hořká a dáváte jí tak 1/4 dávky s mnohem lepším efektem.
Za mne to dává smysl ve všech ohledech!
Směs koření nemusí být průšvih!
Pokud takto kvalitní ingredience zkombinujete, logicky musí vzniknout skvělý produkt. Dokonce tak skvělý, že chvíli po uvedení získal Great Taste Award v Anglii - zde se také nešetřilo a neředilo a je to znát!
Tuto úroveň kvality původně grilovacího koření tak můžete použít i zcela jinak - např. do zakysané smetany a nebo majonézy na dresing nebo omáčku, variantu Mekong i na dochucení ramen polévky.
Minimum soli (3-5%) a absolutní špička v ingrediencích v organic kvalitě, to je naše cesta!


Ocet balsamico z Čech
České ruce umějí ledacos, obzvláště pokud patří Václavu Smolíkovi, jeho octy z Oceterie.cz a obzvláště jeho balsamico z dubového sudu naučí jíst saláty i odpřisáhlého odpůrce zdravé stravy.
Ruční práce, BIO kvalita surovin, staření v malých soudcích a velmi omezené množství za cenu daleko přijatelnější než italští bratranci. Neutrhněte mu ruce, bude je potřebovat na další dobroty co chystá!