Gurmánský průvodce dobrotami

Co je pro mne gurmánská dobrota?

Asi nikdy mě nikdo nenačapal s pytlíkem bonbónů, pokud si ale jak je rok dlouhý neosladím kávu, jednou za čas si dopřeju lžičku čistého palmového cukru, která voní a chutná jak karamel. Tabulka čokolády mi většinou taky moc neříká, pokud mám ale možnost otevřít tu z WAT Chocolate, je to i pro mne svátek. Když mi zákazníci, šéfkuchaři i mlsné novinářky chválí do nebes naše sušené mango a nebo ananas s červeným Kampotským pepřem, nedivím se - vím kolik slunce se v nich schovává a na konci každého festivalu dojídám nakrájené vzoky jako odměnu za dlouhý den. Nikdy bych nevěřil, jak lahodné mohou být kešu oříšky té nejvyšší kvality.

Není to o množství, je to o jedinečném momentu, chvíli, radosti a spokojenosti, které si můžete vychutnat a nebo darovat!

MENU - Gurmánský průvodce dobrotami

Není cukr jako cukr, nejen pro diabetiky!

Pokud byste viděli na vlasntí oči co je s ním práce, stejně jak u ostatních položek tohoto webu by odpadla otázka o ceně. Neskutečně náročné jej získat, proto jej také téměř vždy koupíte řezaný, pokud nenarazíte na čistý certifikovaný cukr s chráněným geografickým označením Palmyra Palm sugar. Proto se tyto palmy i dědí! Diabetik ocení výjimečně nízký glykemický index!

Fair Trade je zde potřeba dvojnásob!

Sváteční cukr z kokosových palem

MENU - Gurmánský průvodce dobrotami

Mango a ananas jak z nebe

Kdo byl v Asii a ochutnal, tak ví přesně jaký je rozdíl mezi ovocem dozrálým na stromě až do plné zralosti a tím v kontejneru. 

To co zde najdete dozrálo na pepřové farmě La Plantation v Kambodži a pak jej pracovníci farmy šetrně usušili a obalili svým nejkvalitnějším červeným Kampotským pepřem. Delikatesa, nenechte si utéct!

Takhle má chutnat mango a ananas!

Kešu oříšky nejvyšších kvalit z Kambodže

Není to moc známo, ale Kambodža je i pěstitelem kešu oříšků, stejně tak není známo jak jsou ve skutečnosti vzácné! Nedobýváte je ze země jako buráky kombajnem, pod ovocem podobným jablku je vždy jen jeden oříšek.

Jsou jemné jako máslo, fantasticky lahodné a kombinované s tím nejlepším kořením jaké Kambodža nabízí -parádní závěr dne!

Kešu jemné jak z pohádky

MENU - Gurmánský průvodce dobrotami
MENU - Gurmánský průvodce dobrotami

Wat Chocolate z Kambodže

Už jste asi pochopili, že nejsem zcela normální. Jen blázen by taky dovážel tabulkovou čokoládu z Kambodže z organicky pěstovaného a tradičně fermentovaného kakaa a ručně odlitou kousek od chrámu Angkor Wat v Kambodži.

Blázni, ale bez nás by se sem takové skvosty nedostaly. Užívejte! 💚

Čokoládový poklad Angkoru