Jak fungujeme
O nás a projektu Gurmandia
Jsme malá rodinná firma, naše historie sahá až do roku 1994.


Od mala jsem stál po boku svého otce a obdivoval jeho schopnost vlastním úsilím vytvořit něco mimořádného.
Ne vždy byl k němu osud přívětivý, nikdy však neslevil z toho, že pod kvalitu svých produktů a služeb zákazníkům s hrdostí připojil jméno naší rodiny a každému se mohl i po letech podívat do očí.
Někteří ze zákazníků jsou díky tomu rodinnými přáteli již přes dvacet let a já se ho v mnohém již přes patnáct let snažím následovat.
Cesta začala u Kampotského pepře
Od roku 2019 jsem propadnul Kampotskému pepři díky malému vzorku, který se mi do ruky dostal zcela náhodou. Po objevení farmy kde vzniknul mě jejich produkty a přístup k projektu zaujaly natolik, že jsem se s Guy a Nathalie, majiteli La Plantation, dohodnul na zastupování značky na českém trhu.
Postupem času jsem začal poznávat další nadšené blázny do špičkových potravin na českém trhu, ať výrobce a nebo dovozce, všechny ale spojovalo společné - láska k výjimečným produktům a výjimečný zážitek ať šlo o cokoliv.
Protože pepř a koření lze vyrábět i jinak

Ruční práce vévodí skvělým produktům v Kambodži i ČR
Je až neuvěřitelné, kolik ručních procesů a práce se schovává za sáčkem špičkového pepře, stejně tak za každým z produktů mých přátel, které jsem poznal během let s Kampotským pepřem a kořením z famy La Plantation na českém trhu.
Cílem tohoto projektu je odlišit produkty které zkrátka vznikají jinak než průmyslovou cestou, vynikají špičkovými surovinami, postupy i chutí na konci a dát jim prostor, který si zaslouží.
A jak se naše malá firma vyvíjela v čase?

Děti pepře
Stejně jako majitelé La Plantation vidíme neobvyklý přesah projektu pro místní komunitu jako přidanou hodnotu, které se chceme cíleně věnovat. Jením z cílů je místní základní škola, pro kterou vznikla nadace Les Écoles de La Plantation, ve spolupráci s ní pak pomáháme i my přes Nadační fond Děti pepře. Pomoc je formou jednorázových sbírek, ale nově také celoročně možností přispět na Děti pepře v košíku našeho e-shopu. Garantem sbírky je Znesnáze21. Cílem je zlepšit podmínky za jakých mohou místní děti získat základní vzdělání a umožnit jim vyšší stupeň vzdělávání.
Takto podporujeme ty nejmenšíProč kvalitní koření?
Zážitek z vaření je pozitivní emoce, kterou můžeme umocnit nejen vizuální stránkou jídla, ale především jeho chutí a vůní. Kromě základních surovin a kuchařských technik má náš pozitivní zážitek na svědomí koření, kde logicky s jeho vyšší kvalitou vyniká celé jídlo a náš zážitek z něj je ještě intenzivnější. Ať strávíte jeho přípravou 15 minut a nebo několik hodin, kvalitní koření Vám vždy dopomůže ke skvělému zážitku z něj. Nemluvě o pozitivních zdravotních účincích mnoha koření, resp. jejich složek (piperin, kurkumin atd.), které se rovněž umocňují s jeho kvalitou.
To mě zajímá