Jak fungujeme

O nás a projektu Gurmandia

Jsme malá rodinná firma, naše historie sahá až do roku 1994.

Kampot
Kampot

Od mala jsem stál po boku svého otce a obdivoval jeho schopnost vlastním úsilím vytvořit něco mimořádného.

Ne vždy byl k němu osud přívětivý, nikdy však neslevil z toho, že pod kvalitu svých produktů a služeb zákazníkům s hrdostí připojil jméno naší rodiny a každému se mohl i po letech podívat do očí.

Někteří ze zákazníků jsou díky tomu rodinnými přáteli již přes dvacet let a já se ho v mnohém již přes patnáct let snažím následovat.

Cesta začala u Kampotského pepře

Od roku 2019 jsem propadnul Kampotskému pepři díky malému vzorku, který se mi do ruky dostal zcela náhodou. Po objevení farmy kde vzniknul mě jejich produkty a přístup k projektu zaujaly natolik, že jsem se s Guy a Nathalie, majiteli La Plantation, dohodnul na zastupování značky na českém trhu.

Postupem času jsem začal poznávat další nadšené blázny do špičkových potravin na českém trhu, ať výrobce a nebo dovozce, všechny ale spojovalo společné - láska k výjimečným produktům a výjimečný zážitek ať šlo o cokoliv.

Protože pepř a koření lze vyrábět i jinak
Kampot
Kampot

Ruční práce vévodí skvělým produktům v Kambodži i ČR

Je až neuvěřitelné, kolik ručních procesů a práce se schovává za sáčkem špičkového pepře, stejně tak za každým z produktů mých přátel, které jsem poznal během let s Kampotským pepřem a kořením z famy La Plantation na českém trhu.

Cílem tohoto projektu je odlišit produkty které zkrátka vznikají jinak než průmyslovou cestou, vynikají špičkovými surovinami, postupy i chutí na konci a dát jim prostor, který si zaslouží.

A jak se naše malá firma vyvíjela v čase?

1994

Můj otec zakládá svoji vlastní společnost, která funguje dodnes.

1996

Mé první zapamatovatelné zážitky z cestování a řecké kuchyně.

2002

Z Chodska se přesouvám za studiem architektury do Prahy a začínám si sám vařit. Dvouplotýnkový vařič a Strahov.

2006

František Kšána starší se synem mne poprvé učí poznat kvalitní maso a správně s ním pracovat.

2012

Svou manželku balím na telecí líčka na červeném víně od Františka Kšány, recept od Z. Pohlreicha, dvouplotýnkový vařič, koleje Jarov.

2018

Konečně vlastní zahrada a terasa s grilem, kde začínám realizovat svou lásku ke grilování naplno.

2019

Objev Kampotského pepře, jeho nezapomenutelné vůně a chuti a hledání jeho původu.

2020

Založení projektu kampot.cz jako přímého zastoupení farmy La Plantation, zahájení dovozu toho nejkvalitnějšího koření z Kampotu.

2025

Zakládám projekt Gurmandia.cz - svět fantastických produktů, které můžete nově koupit na jednom místě.

Kampot

Děti pepře

Stejně jako majitelé La Plantation vidíme neobvyklý přesah projektu pro místní komunitu jako přidanou hodnotu, které se chceme cíleně věnovat. Jením z cílů je místní základní škola, pro kterou vznikla nadace Les Écoles de La Plantation, ve spolupráci s ní pak pomáháme i my přes Nadační fond Děti pepře. Pomoc je formou jednorázových sbírek, ale nově také celoročně možností přispět na Děti pepře v košíku našeho e-shopu. Garantem sbírky je Znesnáze21. Cílem je zlepšit podmínky za jakých mohou místní děti získat základní vzdělání a umožnit jim vyšší stupeň vzdělávání.

Takto podporujeme ty nejmenší

Proč kvalitní koření?

Zážitek z vaření je pozitivní emoce, kterou můžeme umocnit nejen vizuální stránkou jídla, ale především jeho chutí a vůní. Kromě základních surovin a kuchařských technik má náš pozitivní zážitek na svědomí koření, kde logicky s jeho vyšší kvalitou vyniká celé jídlo a náš zážitek z něj je ještě intenzivnější. Ať strávíte jeho přípravou 15 minut a nebo několik hodin, kvalitní koření Vám vždy dopomůže ke skvělému zážitku z něj. Nemluvě o pozitivních zdravotních účincích mnoha koření, resp. jejich složek (piperin, kurkumin atd.), které se rovněž umocňují s jeho kvalitou.

To mě zajímá
Kampot