Chcete své hosty překvapit extravagantním výtvorem? Řekněte už nic víc! S tímto receptem uděláte opravdový dojem a to bez velké námahy. S naším GAMBA ZAMBA krevetovým fondem vytvoříte během chvilky těstovinový pokrm, který ohromí každého kritika restaurací. Tak zazáříte na každé večeři.
Ingredience:
- 150 g krevet z německého chovu (např. White Tiger krevety od GAMBA ZAMBA)
- 200 ml J.Kinski GAMBA ZAMBA krevetový fond
- 160 g těstovin
- 6 zralých, velkých rajčat
- 2 stroužky česneku
- 2 šalotky
- 20 listů bazalky
- 2 větvičky tymiánu
- 2 malé chilli papričky
- Sůl
- Olivový olej
Příprava:
-
Příprava: Uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu (9-11 minut). Z rajčat odstraňte stopku a na druhé straně slupky je nařízněte křížem. Blanšírujte rajčata asi 20 sekund v horké osolené vodě, ochlaďte je studenou vodou, oloupejte slupku, odstraňte semena a nakrájejte dužinu na kostičky. Oloupejte šalotky a nakrájejte je na malé kostičky.
-
Smažení krevet: Na pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje, přidejte rozmáčknutý stroužek česneku, rozpůlené chilli papričky, 8 listů bazalky a větvičky tymiánu. Osmahněte krevety a poté je krátce odložte stranou.
-
Příprava omáčky: Přidejte nakrájenou rajčatovou dužinu do pánve, osolte a pomalu zahřívejte na nejnižší stupeň. Po asi 10 minutách by měla vzniknout omáčka.
-
Přidání šalotek a fondu: Přidejte k omáčce nakrájené šalotky a zvyšte teplotu na nejvyšší stupeň. Přidejte krevetový fond, dokud nedosáhnete požadované konzistence omáčky.
-
Závěr: Přidejte odložené krevety do omáčky. Promíchejte hotové těstoviny v omáčce a vše naservírujte s trochou čerstvé bazalky na talíře.