🦐 Gamba Pasta

Chcete své hosty překvapit extravagantním výtvorem? Řekněte už nic víc! S tímto receptem uděláte opravdový dojem a to bez velké námahy. S naším GAMBA ZAMBA krevetovým fondem vytvoříte během chvilky těstovinový pokrm, který ohromí každého kritika restaurací. Tak zazáříte na každé večeři.

Ingredience:

  • 150 g krevet z německého chovu (např. White Tiger krevety od GAMBA ZAMBA)
  • 200 ml J.Kinski GAMBA ZAMBA krevetový fond
  • 160 g těstovin
  • 6 zralých, velkých rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 2 šalotky
  • 20 listů bazalky
  • 2 větvičky tymiánu
  • 2 malé chilli papričky
  • Sůl
  • Olivový olej

Příprava:

  1. Příprava: Uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu (9-11 minut). Z rajčat odstraňte stopku a na druhé straně slupky je nařízněte křížem. Blanšírujte rajčata asi 20 sekund v horké osolené vodě, ochlaďte je studenou vodou, oloupejte slupku, odstraňte semena a nakrájejte dužinu na kostičky. Oloupejte šalotky a nakrájejte je na malé kostičky.

  2. Smažení krevet: Na pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje, přidejte rozmáčknutý stroužek česneku, rozpůlené chilli papričky, 8 listů bazalky a větvičky tymiánu. Osmahněte krevety a poté je krátce odložte stranou.

  3. Příprava omáčky: Přidejte nakrájenou rajčatovou dužinu do pánve, osolte a pomalu zahřívejte na nejnižší stupeň. Po asi 10 minutách by měla vzniknout omáčka.

  4. Přidání šalotek a fondu: Přidejte k omáčce nakrájené šalotky a zvyšte teplotu na nejvyšší stupeň. Přidejte krevetový fond, dokud nedosáhnete požadované konzistence omáčky.

  5. Závěr: Přidejte odložené krevety do omáčky. Promíchejte hotové těstoviny v omáčce a vše naservírujte s trochou čerstvé bazalky na talíře.