Pořádná porce ohnivého umami do 30 minut – to je toto jídlo!
Voňavá rýže se setká s křupavou zeleninou, jemnými krevetami a pořádnou dávkou červené kari pasty. Nechte wok tančit!
Ingredience pro 2 osoby:
- 250 g jasmínové rýže
- 150 g krevet (oloupané, zbavené střívek)
- 100 ml rybího vývaru Dashi Umami
- 1 mrkev (nakrájená na jemné proužky)
- ½ cukety (nakrájená na jemné proužky)
- 1 šalotka (jemně nasekaná)
- 1 hrst brokolicových růžiček (roztrhané na malé kousky)
- 1 hrst cukrového hrášku
- 1 stroužek česneku (nasekaný)
- 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
- 2 lžičky červeného kari (khmerské kari najdete zde)
- 1 lžička sezamového oleje
- trochu koriandru nebo petržele na ozdobu
Příprava:
- Jasmínovou rýži připravte podle návodu na obalu (například v rýžovaru).
- V pánvi wok rozehřejte sezamový olej.
- Krátce orestujte česnek. Poté přidejte kari pastu a dobře promíchejte.
- Nejprve duste mrkev, cukrový hrášek a brokolici 2 minuty, poté přidejte cuketu a šalotku a smažte další asi 2 minuty.
- Po 5 minutách přidejte krevety a vařte 3–4 minuty.
- Přilijte kokosové mléko a vývar Dashi a nechte dalších 3–4 minuty lehce povařit.
- Dochutíme a podáváme s rýží.
Produkty: