Červené umami curry

Pořádná porce ohnivého umami do 30 minut – to je toto jídlo! 

Voňavá rýže se setká s křupavou zeleninou, jemnými krevetami a pořádnou dávkou červené kari pasty. Nechte wok tančit!

Ingredience pro 2 osoby:

  • 250 g jasmínové rýže
  • 150 g krevet (oloupané, zbavené střívek)
  • 100 ml rybího vývaru Dashi Umami
  • 1 mrkev (nakrájená na jemné proužky)
  • ½ cukety (nakrájená na jemné proužky)
  • 1 šalotka (jemně nasekaná)
  • 1 hrst brokolicových růžiček (roztrhané na malé kousky)
  • 1 hrst cukrového hrášku
  • 1 stroužek česneku (nasekaný)
  • 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
  • 2 lžičky červeného kari (khmerské kari najdete zde)
  • 1 lžička sezamového oleje
  • trochu koriandru nebo petržele na ozdobu

Příprava:

  1. Jasmínovou rýži připravte podle návodu na obalu (například v rýžovaru).
  2. V pánvi wok rozehřejte sezamový olej.
  3. Krátce orestujte česnek. Poté přidejte kari pastu a dobře promíchejte.
  4. Nejprve duste mrkev, cukrový hrášek a brokolici 2 minuty, poté přidejte cuketu a šalotku a smažte další asi 2 minuty.
  5. Po 5 minutách přidejte krevety a vařte 3–4 minuty.
  6. Přilijte kokosové mléko a vývar Dashi a nechte dalších 3–4 minuty lehce povařit.
  7. Dochutíme a podáváme s rýží.

Produkty: