Toto jídlo je ohnivým odhalením s tropickým nádechem – a malou ochutnávkou dlouho očekávaného léta. Krémové kokosové mléko se setkává s chutnou chilli - to nemůže být špatné.
Ingredience pro 2 osoby:
- 125 ml Lusty Chili Cocos Tare
- 150 g Ramen nudlí
- 100 g edamame (mražené - jednoduše rozmrazit)
- 1 mrkev (nakrájená na tenké proužky)
- 150 g kuřecího prsíčka NEBO pevného tofu
- 1 zralé avokádo (nakrájené na plátky)
- 2 mrkve (nakrájené na tenké proužky)
- 1 jarní cibulka (nakrájená na kroužky)
- 1 lžíce pikantního chilli crunche
- 1 lžička sójové omáčky
- Čerstvý koriandr, pražený sezam (na ozdobu)
Příprava:
- Nudle uvařte podle návodu na obalu, sceďte a odložte stranou.
- Kuřecí prsíčko nakrájejte na kousky/tofu na kostky, ostře osmahněte a podlijte sójovou omáčkou.
- Mrkvové proužky krátce osmahněte & edamame blanšírujte v osolené vroucí vodě po dobu 2-3 minut.
- Přidejte Lusty Cocos Tare, podle potřeby dolijte trochou vody nebo kokosového mléka.
- Nudle dejte do pánve a dobře promíchejte s omáčkou.
- Při servírování přidejte avokádo, jarní cibulku a pikantní chilli crunch. Podle chuti ozdobte koriandrem a sezamem.
Štítky: