Paleo Gulasch

 

 

Paleo Gulasch? No, tak úplně Paleo to není. Ale vývar, který jsme pro něj připravili, je o to více Paleo. Naše bio vývar z kostí z trávy krmeného skotu Pur&Paleo je perfektní základ pro tento jednoduchý a mega chutný guláš. Chutná dokonce o něco lépe než ten od maminky, schovávám se.

Ingredience:

  • 400 g hovězího masa, nejlépe kližka
  • 400 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 1 bulva celeru
  • 1 mrkev
  • 100 g rajčat
  • 525 ml vývaru z kostí z trávy krmeného skotu Paleo&Pur
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce paprikového prášku
  • mandlové máslo
  • olivový olej na smažení

Příprava:

  • Bio hovězí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta (pokud to už neudělal řezník).
  • Poté cibuli, rajčata, celer a mrkev nakrájejte na hrubé kostky a česnek a chilli jemně nasekejte.
  • Rozehřejte hrnec a osmahněte osolené maso na olivovém oleji. Přidejte celer a mrkev a krátce orestujte. Přidejte cibuli, česnek, chilli a zalijte vývarem.
  • Nakonec přidejte papriku a rajčata a vše nechte minimálně 6 hodin dusit v troubě při 130 °C s přiklopeným víkem. Poté vše přeceďte přes sítko a zachyťte šťávu. Do té vmíchejte trochu mandlového másla, dokud omáčka nebude krásně krémová.
  • Nakonec dochuťte solí a pepřem, rozdělte na talíře a podle chuti ozdobte trochou zeleně.

Doufám, že si na tomto guláši pochutnáte!