Paleo Gulasch? No, tak úplně Paleo to není. Ale vývar, který jsme pro něj připravili, je o to více Paleo. Naše bio vývar z kostí z trávy krmeného skotu Pur&Paleo je perfektní základ pro tento jednoduchý a mega chutný guláš. Chutná dokonce o něco lépe než ten od maminky, schovávám se.
Ingredience:
- 400 g hovězího masa, nejlépe kližka
- 400 g cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 1 bulva celeru
- 1 mrkev
- 100 g rajčat
- 525 ml vývaru z kostí z trávy krmeného skotu Paleo&Pur
- sůl, pepř
- 1 lžíce paprikového prášku
- mandlové máslo
- olivový olej na smažení
Příprava:
- Bio hovězí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta (pokud to už neudělal řezník).
- Poté cibuli, rajčata, celer a mrkev nakrájejte na hrubé kostky a česnek a chilli jemně nasekejte.
- Rozehřejte hrnec a osmahněte osolené maso na olivovém oleji. Přidejte celer a mrkev a krátce orestujte. Přidejte cibuli, česnek, chilli a zalijte vývarem.
- Nakonec přidejte papriku a rajčata a vše nechte minimálně 6 hodin dusit v troubě při 130 °C s přiklopeným víkem. Poté vše přeceďte přes sítko a zachyťte šťávu. Do té vmíchejte trochu mandlového másla, dokud omáčka nebude krásně krémová.
- Nakonec dochuťte solí a pepřem, rozdělte na talíře a podle chuti ozdobte trochou zeleně.
Doufám, že si na tomto guláši pochutnáte!