Phở Bo - klasika

 

 

Ingredience pro 2 osoby:

  • 2 lahve J.Kinski Phở základ na polévku
  • 1 červená cibule
  • 1/2 svazku koriandru
  • 100 g hub Enoki
  • 1 limetka
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 střik rybí omáčky
  • 1 střik sójové omáčky (pokud máte rádi slanější)
  • 1 steak
  • 200 g rýžových nudlí 10 mm

Příprava:

  1. Červenou cibuli nakrájejte na malé kostičky a osmahněte na troše másla. Poté podlijte střikem rybí omáčky a přilijte vývar. Zahřívejte na střední teplotu a dochuťte sójovou omáčkou podle potřeby, dokud nebude dostatečně slaná.

  2. Nechte vývar stát na nejnižší teplotě na sporáku. Rýžové nudle uvařte a propláchněte studenou vodou. Mezitím odstraňte houby Enoki od stonku, limetku rozkrojte na poloviny a zelenou část jarní cibulky nakrájejte na proužky.

  3. Steak krátce opečte ze všech stran na prudkém ohni a poté nakrájejte na tenké stejnoměrné plátky (maso se dovaří ve vývaru, ale mám rád, když je zvenku křupavé).

  4. Servírování: Nejprve dejte do misky nudle, poté zalijte vývarem a postupně přidávejte čerstvé ingredience. Před jídlem pokapejte limetkovou šťávou.

Tagy: Phở

Doufám, že si tuto verzi Phở Bo užijete!