Ingredience pro 2 osoby:
- 2 lahve J.Kinski Phở základ na polévku
- 1 červená cibule
- 1/2 svazku koriandru
- 100 g hub Enoki
- 1 limetka
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 střik rybí omáčky
- 1 střik sójové omáčky (pokud máte rádi slanější)
- 1 steak
- 200 g rýžových nudlí 10 mm
Příprava:
-
Červenou cibuli nakrájejte na malé kostičky a osmahněte na troše másla. Poté podlijte střikem rybí omáčky a přilijte vývar. Zahřívejte na střední teplotu a dochuťte sójovou omáčkou podle potřeby, dokud nebude dostatečně slaná.
-
Nechte vývar stát na nejnižší teplotě na sporáku. Rýžové nudle uvařte a propláchněte studenou vodou. Mezitím odstraňte houby Enoki od stonku, limetku rozkrojte na poloviny a zelenou část jarní cibulky nakrájejte na proužky.
-
Steak krátce opečte ze všech stran na prudkém ohni a poté nakrájejte na tenké stejnoměrné plátky (maso se dovaří ve vývaru, ale mám rád, když je zvenku křupavé).
-
Servírování: Nejprve dejte do misky nudle, poté zalijte vývarem a postupně přidávejte čerstvé ingredience. Před jídlem pokapejte limetkovou šťávou.
Tagy: Phở
Doufám, že si tuto verzi Phở Bo užijete!