Mleté maso na nudlích známe spíše z Itálie. Japonská varianta Tantanmen nechává mleté maso v kořeněné podobě trůnit na krémově pikantním vývaru – a to s pouhou hrstkou ingrediencí! Super rychlé jídlo, se kterým můžete zazářit i při romantické večeři.
Ingredience pro 4 osoby:
- 2 balení UDON nudlí Hakubaku
- 2 lahve základního vývaru Ramen kuřecí
- cca 400 g mletého masa
- Tan Tan kořenící omáčka
- Bio pikantní chilli crunch
- Bio Gomasio kořenící směs
- Čerstvý koriandr
- 2 jarní cibulky
Příprava:
- Vývar zahřejte ve velkém hrnci – nevařte! Vmíchejte 1-3 lžíce Tan Tan omáčky pomocí tyčového mixéru nebo metličky, aby byl vývar krásně krémový (důležité!).
- Nudle uvařte podle návodu na obalu. Poté je sceďte a důkladně protřepejte, dokud nebudou lehce krémové.
- Mleté maso osmahněte na pánvi s trochou oleje. Přidejte 1-3 lžičky Bio pikantního chilli crunche pro zvláštní chuť.
- Při servírování rozdělte nudle do misek. Přelijte krémovým vývarem a přidejte osmažené mleté maso.
- Na ozdobu posypte Bio Gomasio kořenící směsí, nasekaným koriandrem a na kroužky nakrájenými jarními cibulkami.
- Jako alternativu k mletému masu můžete použít tofu, tempeh nebo zeleninu, jako jsou houby. Ramen vejce také nikdy neuškodí.
Štítky: