Perfektní Ramen pro všechny, kteří mají rádi pikantní a ne příliš syté jídlo. Jemné kuřecí maso zde hraje hlavní roli, Kimchi a Chili Crunch dodávají správný šmrnc a kořeněný vývar to vše krásně završuje. To zní jako tvůj nový oblíbený Ramen, že? Také se skvěle hodí k tomu, abys ohromil přátele ;)
Ingredience (pro 4 porce):
- 2 x 525 ml Ramen kuřecí vývar
- 200 g Ramen nudlí
- 150 g kuřecího prsíčka
- 2 lžíce Black Garlic Tare
- 1 lžíce Umami Royal
- 1 lžíce Bio chilli oleje
- 30 g sušeného Kimchi (nebo i čerstvé)
- 100 g Pak Choi, nakrájený na proužky
- 100 g mrkve, nakrájené na tenké plátky
- 100 g edamame (sójové boby), blanšírované
- Sezamový olej na smažení
- Sezamová semínka na ozdobu
Příprava:
- Kuřecí prsíčko okořeňte 1 lžící Umami Royal, solí a pepřem. Osmahněte na pánvi s trochou sezamového oleje, dokud nebude propečené a lehce křupavé. Přidejte 1 lžíci Black Garlic Tare a obalte v něm maso.
- Vývar zahřejte v hrnci. Vmíchejte 1 lžíci Black Garlic Tare a 1 lžíci Bio chilli oleje (nejlépe to jde s metličkou nebo tyčovým mixérem).
- Pak Choi, brokolici a mrkev blanšírujte 2 minuty ve vroucí vodě, poté sceďte.
- Ramen nudle uvařte podle návodu na obalu, sceďte a v sítu důkladně protřepejte, dokud nebudou lehce krémové.
- Nudle rozdělte do čtyř Ramen misek a přelijte horkým vývarem. Navrch dejte kuřecí plátky, sušené Kimchi, blanšírovanou zeleninu a edamame. Posypte sezamovými semínky a dle libosti přidejte ještě trochu chilli oleje.
Štítky: