Vegan Tan Tan ramen

Pro rostlinnou odpověď na oblíbený Ramen klasik přispěli naši přátelé ze Sunflower Family svým veganským slunečnicovým mletým masem. Má perfektní texturu a chuťově skvěle ladí s naší Tan Tan kořenící omáčkou, můžete nahradit i nasekaným tofu nebo sojovým masem.

Ingredience pro 4 porce:

Příprava:

  1. Zahřejte vývar a vmíchejte 1-3 lžíce Tan Tan omáčky pomocí tyčového mixéru nebo metličky, dokud nebude lehce krémová.
  2. Pokud chcete, můžete do vývaru vmíchat 1-2 lžíce chilli oleje, nebo ho použít až na závěr jako dokončení.
  3. Nudle uvařte podle návodu na obalu, sceďte a několikrát důkladně protřepejte.
  4. Sunflower Hack dejte do horké pánve s chilli olejem a krátce orestujte.
  5. Na dochucení přidejte trochu Tan Tan omáčky a na mírném ohni nechte dusit, dokud Hack neabsorbuje veškerou tekutinu.
  6. Nudle rozdělte do misek, přelijte hotovým vývarem a přidejte Sunflower Hack.
  7. Na závěr ozdobte Shichimi Togarashi kořenící směsí, nasekaným koriandrem a na kroužky nakrájenými jarními cibulkami.
  8. Skvěle se k tomu hodí také Ramen vejce (dle chuti).

Štítky:

Chilli olej

Dashi Umami zeleninový vývar

Shichimi Togarashi

Tan Tan kořenící omáčka

Ramen Hakubaku nudle