Pro rostlinnou odpověď na oblíbený Ramen klasik přispěli naši přátelé ze Sunflower Family svým veganským slunečnicovým mletým masem. Má perfektní texturu a chuťově skvěle ladí s naší Tan Tan kořenící omáčkou, můžete nahradit i nasekaným tofu nebo sojovým masem.
Ingredience pro 4 porce:
- 2 balení RAMEN nudlí Hakubaku
- 2 lahve Dashi Umami zeleninového vývaru pro Ramen
- 1 balení Sunflower Hack (nebo tofu či sojového masa)
- Tan Tan kořenící omáčka
- Bio pikantní chilli olej
- Bio Shichimi Togarashi kořenící směs
- Čerstvý koriandr (dle chuti)
- 2 jarní cibulky
Příprava:
- Zahřejte vývar a vmíchejte 1-3 lžíce Tan Tan omáčky pomocí tyčového mixéru nebo metličky, dokud nebude lehce krémová.
- Pokud chcete, můžete do vývaru vmíchat 1-2 lžíce chilli oleje, nebo ho použít až na závěr jako dokončení.
- Nudle uvařte podle návodu na obalu, sceďte a několikrát důkladně protřepejte.
- Sunflower Hack dejte do horké pánve s chilli olejem a krátce orestujte.
- Na dochucení přidejte trochu Tan Tan omáčky a na mírném ohni nechte dusit, dokud Hack neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Nudle rozdělte do misek, přelijte hotovým vývarem a přidejte Sunflower Hack.
- Na závěr ozdobte Shichimi Togarashi kořenící směsí, nasekaným koriandrem a na kroužky nakrájenými jarními cibulkami.
- Skvěle se k tomu hodí také Ramen vejce (dle chuti).
Štítky: